На 7ми май ще се проведе международен маратон на 4 разстояния 2 км, 8,4 км, 16,8 км и 42км

49 000 лв награден фонд във Варна

Сред прохладата и с панорамата на Морската градина ще се проведе Варненският маратон. Той е със старт в 9.30 ч. на 7 май 2017 г. на площад „Независимост“ (до Операта). Трасето преминава през централната пешеходна зона на Варна и след това се извива сред прохладата и уникалните панорамни алеи на Морската градина с прекрасен изглед към морето. Участниците имат избор от следните дистанции: 42.195 км, 16.8 км, 8.4 км и градски крос 2 км. Контролното време за класическия маратон си остава 5 часа.

Рекламно съдържание

Цялата информация и леките промени по трасето са качени на сайта на събитието.

Онлайн формулярите са отворени и вече приемат заявки.

И вторият Маратон Варна ще бъде с благотворителна кауза. Няколко благородни инициативи ще съпътстват провеждането на проявата. Както миналата година на площад „Независимост“ пред операта ще се изгради специална сцена, в зоната са предвидени много демонстрации, танци, песни, през целия ден там ще е пълно със забавления, които превръщат маратона в едно от емблематичните празнични събития за града.

Организатори са Община Варна, Министерство на младежта и спорта, Български олимпийски комитет, Асоциация „Спорт в свободното време“, СКЛА Черно море и БФЛА.

По същото време ще се проведе и „Ден на предизвикателството“. На различни сцени ще има демонстрации на различни видове спорт. Официално откриване ще бъде на Площад „Независимост” от 09.30 часа. Ето я цялата програма:

Активности:

  • скално катерене
  • акро йога
  • кокили
  • скаклайн
  • стрелба с лък
  • kango djumps

Инициативата е спортна и има възпитателен, а не състезателен характер. Всеки участник, който се включи в една от дисциплините ще получи талон, с който ще участва в томбола с осигурени много награди.

Слоганът на кампанията е:

В този ден няма победители и победени, има наградени.

42 км Маратон и спортни предизвикателства този май във Варна
5 (100%) 1 vote[s]

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.