Иновативен метод за подсилване на имунната система, облекчение на симптомите при пролетни алергии, респираторни заболявания и кожни проблеми е достъпен в град Разград. Халотерапията е нелекарствен метод за благоприятно въздействие върху здравето, при който се използва чиста и необработена каменна сол в аерозолна форма. Чрез специално оборудване (халогенератор), в солната стая се разпръскват фини частици от чиста и необработена каменна сол, която чрез вдишване спомага за прочистване на дихателните пътища, увеличаване на аеробния капацитет на белите дробове, подобряване на общото състояние при сезонни алергии и други. Много са предимствата на терапията със сол. Тя се препоръчва в следните случаи:

Рекламно съдържание

  • Бели дробове и болести на дихателните пътища като бронхиална астма, хроничен бронхит, кашлица в следствеие на фармакологичен клас и тютюнопушене, кистозна фиброза, енфизем, тонзилит, отит на средното ухо и фарингит, кашлица, грип, хреми, сенна хрема, ринит, синузит и повтарящи се вирусни инфекции.
  • Кожа и кожни заболявания като дерматит, екзема и псориазис.
  • Психично здраве и свързаните с него стрес, умора и депресия.
  • Подобряване на общото състояние при сезонни алергии.
  • Подсилване на имунната система.

Терапиите със сол се прилагат успешно както при възрастни, така и при деца. Престоят за възрастни в стаята е 40мин., а малките посетители имат възможност  да поиграят в солната стая в продължение на 20мин., докато приключи сеансът.

Халотерапията е напълно естествен метод за лечение и благоприятно въздействие върху здравето. Изключително малко са противопоказанията. Не се препоръчват процедури в солната стая в следните случаи: преболедували от туберкулоза, онкологични заболявания (включително в ремисия), висока температура над 37℃, страдащи от сърдечно-съдови заболявания.

Иновативната стая може да бъде посетена всеки ден от понеделник до неделя от 9:00ч. до 19:00ч. Намира се на адрес: гр.Разград, ул. „Г.С. Раковски”17, Център за извънучилищна подготовка „Резонанс”.  Рехабилитаторите отговарят на запитвания и записват часове за по-голямо удобство на посетителите на телефон 0896764642.

Солната стая е изградена от фирма „Спектър Логос” ЕООД във връзка с изпълнение на проект „Социално предприятие „Работилница за здраве и знания”, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020”, съфинансирана от ЕС чрез ЕСФ, номер на договор BG05M9OP001-2.010-0064-C01. Проектът е на обща стойност 294 714 лева, от които европейско финансиране: 250 506.90 лв. и национално финансиране: 44 207.10 лв. Основната му цел е да се улесни достъпът до заетост и да се осигури подкрепа за социалното включване на уязвими групи от населението, чрез създаване на подходящи условия за тяхната професионална интеграция в сферата на социалната икономика. По проекта са изградени още кулинарна и здравословна работилница, детски парти център, фитнес зала, стая по изкуствата.

Проект  Социално предприятие „Работилница за здраве и знания”, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд., АДБФП: BG05M9OP001-2.010-0064-C01, Бенефициент: „Спектър Логос“ЕООД

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.