На 16-17.03.3028 година в гр. Пловдив се проведе Държавния турнир за купа „Р. България” по спортна гимнастика.

СКСГА „Светкавица” гр. Търговище участва с трима състезатели в юноши старша възраст. За съжаление продължилият ремонт в спортната зала по гимнастика, освен че провали тренировъчния процес на гимнастиците, но е причина и за много отказали се състезатели. Това обяснява индивидуалното ни участие, а не с отбор на това състезание.

Рекламно съдържание

Теодор Трифонов провежда подготовката си в гр. София, като участва в лагерите организирани от СКСГА „ Светкавица” под ръководството на треньора Дмитрий Николов в гр. Русе и гр. Варна, за да могат момчетата да се хванат на уредите, защото 6 месеца без тренировки е много дълъг период. Представянето на Теодор е отлично. Изигра програмата в първия ден с един фал на успоредка, но събра добър резултат, който му донесе шампионската титла в многобоя. На следващия ден имаше шест шампионата. С безупречно изпълнение на всички уреди завоюва още 6 златни медала. Това състезание за него беше контролно за участие в престижен турнир в гр. Берлин – Германия през месец април.

теодор теодоров

Младен Младенов и Сезер Топчу – тези момчета, въпреки малкото време което имаха за подготовка се справиха отлично с поставените им задачи. Младен завоюва четири шампионата – 4 м. на земя, 5 м. на висилка, 7 м. на прескок и 8 м. на халки. Сезер изигра много добре съчетанието си на кон с гривни, но в напрежението пропусна две упражнения, което го отведе на 6 м.

При участието на мъжете Дмитрий Николов по молба на Йордан Йовчев изведе отборът му от СК ”Стрийт Уоркаут”, състоящ се от трима състезатели Христос Маринов, Исус Маринов и Калоян Русев, бивши състезатели на нашия клуб, затова го наричаме отбор № 2 на „Светкавица” гр. Търговище. Калоян Русев е студент в София от тази година. Момчетата се справиха добре. Второ място в отборното класиране, Христос е 3-ти в многобоя, има златни медали на халки и успоредка. Калоян е 7-ми в многобоя, бронзов медал на висилка. Исус е 6-ти на халки, тъй като падна на отскока.

Състезателите бяха поздравени от Кирил Кирилов, съдия в състезанието и от своите треньори Румяна Чукарска и Дмитрий Николов и от Председателя на клуба Румяна Станчева.

Седем златни медала от седем възможни за Теодор Трифонов
5 (100%) 2 votes

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.