В общо три села находящи се на територията на община Търговище няма да се проведат избори за кмет на 25 октомври тази година.

Това е следствие от новоприетия изборен закон, по силата на който ще  се назначават кметски наместници в населени места под 100 души население, а в тези с над 100 ще се провеждат избори за кмет.

От общинската администрация отчитат ръст на броя бъдещи кметове и общински съветници след промените.

Рекламно съдържание

Ето кои са и трите села, в които няма да се проведат избори

 1. с.Мировец, община Търговище – по последни данни от grao.bg населението в селото наброява 63 души по постоянен адрес, 82 по настоящ, а по постоянен и настоящ в същото НМ цифрата е 42.
 2. 77601338_2_585x461_prodavam-dvuetazhna-kascha-v-tsentara-na-s-mirovets-snimki_rev004
  снимка: olx.bg

   

  2. с.Кошничари, община Търговище, по данни на сайта grao.bg към последното отчитане по постоянен адрес селото населяват 67 души, по настоящ те са 88, а по постоянен и настоящ в същото НМ броят им е 54

  21587781
  снимка: panoramio.com

   

  3. с.Осен, община Търговище, по последнни данни има 44 души с постоянен адрес в селото. 76 са тези, които са с настоящ адрес с.Осен, докато едва 29 са с постоянен и настоящ адрес в същото НМ, сочат данните от grao.bg

 3.  
  48418_house_osen
  снимка: guide-bulgaria.com

   

   

По силата на новия закон за Изборите 48 ще бъдат избраните кметове в Община Търговище. Като е известно, че до този момент кметските наместници наброяваха 21 длъжностни лица.

В заповедта издадена от д-р Красимир Мирев, кмет на Община Търговище бяха обявени кметствата и броя гласуващи в местната община.

Статията е по информация на БТА.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.