Три акта и 41 констативни протокола за август 2015 г. отчитат контрольорите по чистотата в Община Търговище

Актовете са за лепене на нагледни и рекламни материали по витрини, огради и стени на сгради, по места с обществена значимост, освен на определените за целта. Нарушенията са по чл. 6, ал. 1, т. 1 на Наредбата за опазване на обществения ред в община Търговище. Глобите са от 50 до 200 лв.

Рекламно съдържание

От съставените 41 констативни протокола през месец август, 15 са за складиране на строителни материали, отпадъци и земни маси. Други 7 са за струпване на дърва за огрев на обществени места, 4 са за изхвърлени неразфасовани кашони, 3 са за разпилени отпадъци около контейнерите.

По 2 са издадените протоколи за отглеждане на кучета без ветеринарномедицински картони, за поставено скеле на тротоарна площ, за вдигане на шум, който нарушава спокойствието на съседи, както и за неподдържане на чистотата пред търговски обекти.

Единични са констатираните случаи през август за хвърлени отпадъци от балкон, за изрязване на железни колчета и повреда на зелена площ, за преместване на контейнери и използване на животински впряг без изискваната в случая престилка.

Всички неспазващи наредбите граждани са предупредени в определени срокове да предприемат мерки за отстраняване на нарушенията.

Пресцентър Община Търговище

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.