Една чудесна приказка в ноти разказаха на сцената

на Драматичен театър – Търговище малките и вече порасналите момичета и момчета от Школата за естрадно пеене към Младежки дом – Търговище. Тя бе изпълнена с много професионализъм, отдаденост и любов към музикалното изкуство.

Рекламно съдържание

Поводът за „Приказка в ноти” бе 20-тата годишнина от създаването Школата. Публиката в залата неусетно се пренесе в свят изпълнен с много музика, танци, светлинни ефекти, емоция и очарование.

Концертът започна с „Песен моя, обич моя” в изпълнение на Кремена Кряколова и Константин Кряколов, хората създали и развивали вокалната формация през годините.
След това на сцената излязоха Наталия Тенева и Стефка Емилова, момичетата, с които се свързват началото и първите големи успехи на Школата, момичетата които и днес продължават своя професионален музикален път под прожекторите. Те представиха свои песни.

След тях приказната музикална вечер продължи с индивидуални и дуетни изпълнения на Полина Казакова, Деница Денева, Яница Стаменова, Иван Гайдаров, Рая Христова и Сабина Донева.

С „Little me” заедно на сцената излязоха Полина, Сабина, Деница, Мелтен, Женя, Таня и Рая. Във финалната песен се включи Стоислав Павлов. До порасналите изпълнители от Школата се наредиха и пяха нейните малки надежди, момичетата и момчетата, които днес тръгват по пътя на изкуството в ноти.

грандиозен концерт за 20 годишнината на школата по естрадно пеене към младежки дом търговище
снимка: ЦМДИ Търговище

Балетна формация „Търгодище”, Балет „Вега” и ДФА „Шарено герданче” подариха отново своето приятелство на Школата.

Със своите танци и песни те направиха концерта още по-пълен и разнообразен. Двата балета показаха самостоятелни танци и такива, заедно с изпълнителите, създадени специално за вечерта. Певиците на „Шарено герданче” изпълниха „Лале ли си, зюмбюл ли си”, заедно с Яница Стаменова.

Цветята, подаръците и поздравленията в края на вечерта бяха много.

Директорът на Младежки дом Даниела Марчева припомни как Школата е създадена през 1998 година заедно с първия общински конкурс за авторска песен, превърнал се година по-късно в регионален младежки конкурс за популярна песен, а от 2003 година в национален конкурс за популярна песен „Магията на песента”. Тя благодари на Костя и Кремена Кряколови за пътя който са извървели заедно през тези 20 години.

„Вие напълнихте очите ни със сълзи, сърцата ни с любов, душите с топлина. Този позитивизъм ни зарази.Благодаря ви от името на всички в тази зала.”

– сподели кметът на Търговище д-р Дарин Димитров.

Източник: ЦМДИ-Търговище

20 години Школа за естрадно пеене, 20 години приказка в ноти
5 (100%) 1 vote

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.