11 акта за шумна музика са съставени в Търговище този месец

11 акта за шумна музика, нарушаваща обществения ред и спокойствие, са съставени от Районното управление на полицията в Търговище до 22 август.

Рекламно съдържание

Сигналите, постъпили на тел. 112 за такива нарушения, са общо 46 за града и селата от общината. В 7 от случаите проверките не са потвърдили жалбите.

През месеца са съставени 14 предупредителни протокола. Това се е случило когато музиката е озвучавала районите около заведения на границата на 23 часа.

От всички 34 сигнала, постъпили от града, 18 са били за шумна музика и нарушаване на спокойствието на съседите от жилища. Оплакванията за силна музика, викове и други нарушения на обществени места, като детски и спортни площадки, са 9.
Останалите са сигнали, постъпили срещу шумно озвучаване от заведения.

През август служителите на полицията в Търговище са реагирали и на 12 сигнала

от селата. Характерното за тях е, че повечето оплаквания си били заради музика и тържества, които се провеждат на улицата или други обществени зони.

За констатираните нарушения по реда на Общинската наредба за опазване на обществения ред ще бъдат глобени 2 заведения в града и 1 от селата. Останалите актове са съставени на граждани. Наказателните постановления се издават от общинската администрация.

Припомняме, че на територията на община Търговище физическите лица се санкционират с глоби от 100 лв. до 500 лв. За юридическите санкциите са от 500 до 1000 лв., а при повторно нарушение в рамките на една година, стигат до 5000 лв.

В резултат на предприетите мерки и засиления контрол има трайно намаляване на недопустимото нощно озвучаване с музикални уредби след 23 часа, което беше ежедневие през предходните години и държеше будни гражданите до сутрешните часове.

11 акта за шумна музика в Търговище за месец
5 (100%) 2 vote[s]

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

1 коментар

  1. За чалга трябва и още мъки и страдания! Например затъпяване, дисординация, подтискане на интелект, и т.н.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.