Търговище: Общинският фонд „Ин Витро“ с обновен бюджет. Ще разполага с 40 000 лв

10 000 лева е сумата, с която е увеличен бюджетът на общинския фонд „Инвитро” в Търговище за настоящата година. По този начин средствата за подпомагане на лица с репродуктивни проблеми, вече са 40 000 лева. До промяната се стигна след  завишението на сумите, отпускани от местния бюджет.

Рекламно съдържание

Информацията подаде председателят на Комисията за разглеждане и одобряване на кандидатите за финансово подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми на територията на община Търговище, адвокат Мая Павлова, а след това беше потвърдена от пресцентъра на местната администрация.

Фондът работи в Търговище от началото на 2013г., когато беше приет Правилник за финансово подпомагане на двойки семейства и лица с репродуктивни проблеми.

През периода са родени 6 деца, чиито родители са получили подкрепа от фонда.

Увеличението на бюджета е и по искане на Комисията за разглеждане и одобряване на кандидатите. Тя предлага и промени в Правилника, които ще позволят неусвоената част от одобрената помощ да се прехвърля за следващата година на съответното лице.

Според правилника всеки одобрен кандидат има право на подкрепа до 2500 лева. Те се отпускат срещу документи, потвърждаващи плащането на извършени манипулации и лечение.

Пролетната сесия за подаване на заявления за подпомагане ще бъде през март, а втората през септември.

10 000 лв повече за Общинския фонд „Ин Витро“
5 (100%) 1 vote[s]

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.