Отглеждане и притежаване на марихуана e установенo

в хода на проведена на територията на РУ-Попово специализирана полицейска операция за ограничаване разпространението и употребата на наркотични вещества, като по случаите са образувани 2 досъдебни производства.

Рекламно съдържание

На 24.07.2019 г. след проведени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия/претърсване и изземване/ в дома ма 28-годишен мъж в гр. Попово е установено, че

същият държи 1,41 кг суха тревиста маса, реагираща при извършения полеви наркотест на марихуана,

както и 12 боеприпаси/бойни патрони/ от различен калибър, без да притежава необходимото разрешително за тях.

При последвало претърсване и изземване в двора на семеен имот на същия в гр. Опака са установени девет броя засяти и отглеждани растения, които при направен полеви наркотест също реагират на наркотичното вещество марихуана.

На същия ден при извършени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия претърсване и изземване в дома на 44-годишен мъж от гр. Опака, е установено, че същият е оборудвал специално помещение, в което са открити засяти и отглеждани 20 броя растения, реагиращи при направения наркотест на марихуана. Собственикът на имота е известен на полицията, осъждан.

Двамата мъже сa задържани в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1 от Закона за МВР.

По случаите са образувани две досъдебни производства за установени 4 престъпления – две по чл. 354в, ал. 1 от Наказателния кодекс, едно по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от Наказателния кодекс, и едно по чл. 339, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Работата продължава под ръководството на прокурор от Районна прокуратура-Попово.
По време на специализираната операция, в която са участвали служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОД МВР-Търговище и на

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.