Награди от национален конкурс в Арбанаси за танцьорите на “Шарено герданче”

Танцьорите на ДФА “Шарено герданче”, с ръководител Анжела Георгиева, се завърнаха с отличия от Национален фолклорен конкурс „Насред мегдана в Арбанаси”. Това бе осмо издание на фолклорния форум. В него се включиха над 1 500 изпълнители във всички възрастови групи.

Рекламно съдържание

Съставът бе отличен с първо място за младежи до 18г. и с награда за институция с най-много формации.

“ДФА “Шарено герданче” участва с танца “Беленка” и с двете големи постановки на децата и юношите “Игри на мегдана” и “Пъстри усуканици”. Танцуваха абсолютно всички възрастови групи – 75 деца и младежи от подготвителна до младежка формация на състава. Това разказа ръководителят на танцовия състав Анжела Георгиева.

За подготвителната група това беше първо участие на конкурс и то на такъв голям форум. Всички се представиха като професионалисти. Никой не им помагаше, всеки знаеше откъде да влезе и да излезе от сцената. Направихме много добро впечатление на гости и жури.

Журито е било изключитлено впечатлено от танцовите постановки. Проявили са интерес към техния автор. Според Никола Колев – хореограф, режисьор и педагог, представител на журито, с детската постановка е разказана една красива приказка за малки и големи.

Беше много хубаво и зареждащо преживяване за всички

– направи обща оценка Георгиева.

“Вече се подготвяме за годишната продукция, която ще представим през този месец и за фестивала в Черна гора, който ни предстои.”

Както е известно от културния календар на Търговище, ДФА “Шарено герданче” ще изнесе концерт с годишната си продукция на 21 юни. Той ще се проведе в концертната зала на Младежки дом.

Само преди седмица своята годишна продукция представи друг от съставите на ЦМДИ – “Балетна формация – Търговище”.

“Шарено Герданче” с първа награда от Арбанаси
5 (100%) 2 votes

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.