Цончо Денев с участие в Петото издание на международното биенале „Изкуството на миниатюрата“ в Русе

Търговищкият художник Цончо Денев участва с три свои миниатюри в биеналето в Русе. Тази година то е с надслов:“Пентименто. Умението да коригираш себе си.”

Рекламно съдържание

На 5 ноември 2015 г. вечерта в ХГ – Русе бе откриването на биеналето, с присъствието на председателя на международното жури – проф. Хоря Пащина от Румъния. Бяха раздадени и наградите, като най-голямата от тях бе връчена на младия Калоян Георгиев за пластиката „Фрагмент от цялото ІІ“

За времето до 29 ноември 2015 г. творбите на всички 156 автора, сред които е и Цончо Денев, могат да бъдат разгледани в русенската галерия.

Те са живопис, графика, скулптура, рисунка и фотография. Отговарят на критериите за изобразителната площ на двуизмерните произведения, която не бива да надвишава 110 кв. см, а на триизмерните произведения – 10 см ширина / 10 см дълбочина / 12 см височина, без постамента.

Биеналето се провежда на две години. Неговата цел е да популяризира и насърчава създаването на миниатюрни произведения на изящните изкуства и фотографията.

Организатор еХудожествена галерия – Русе със съдействието на Община Русе, Дружество на художниците – Русе, Съюз на българските художници.

пресцентър Община Търговище

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.