20 години Основно училище „Любен Каравелов” – гр. Попово

На 7 ноември Основно училище „Любен Каравелов” – гр. Попово, отбеляза своя патронен празник и своята 20-годишнина. С провеждането на традиционните „Каравелови дни” възпитаниците на училището отдават своята почит на патрона си Любен Каравелов – един достоен българин – революционер, публицист и писател. Те бяха наситени и богати на събития.

Рекламно съдържание

Във връзка с патронния празник на ОУ „Любен Каравелов” бяха организирани конкурси за рисунка и литературно творчество, в които се включиха голяма част от възпитаниците му. Тържественото отбелязване на годишнината му започна с награждаване на отличените участници в двата конкурса. По темите „Възрожденските къщи на България“ и „Хубава си, моя горо“ учениците имаха възможност да рисуват, а своите умения в писането на стихотворение или есе можеха да покажат, работейки по темите „Обичам те, мое мило отечество“ и „Моето училище“.

И в двата конкурса участниците бяха разделени в две възрастови групи – от 1 до 4 клас и от 5 до 7 клас.

От многото участници бяха отличени 17 талантливи художници и 12 литературни творци, които получиха грамоти и предметни награди от директора Светослав Минчев.
Както всяка година, така и тази, най – вълнуващ момент за всички ученици, учители, родители и гости бе колективното изпълнение на химна на каравеловци. С радост и гордост те заедно запяха „Хубава си, моя горо”. По време на изпълнението на песента в небето полетяха 20 гълъба.

Честванията на патронния празник и годишнина от създаването на ОУ „Любен Каравелов” продължиха с тържествен концерт, който се проведе в НЧ „Св. Св. Кирил и Методий”. Много ученици, учители, родители, бивши възпитаници и преподаватели и приятели на училището изпълниха салона местното читалище. Гости на събитието бяха Председателят на ОбС – Попово – Георги Георгиев, заместник – областният управител на област Търговище – Стефан Иванов, Стефан Станчев – старши експерт от РУО – Търговище, директори на детски градини и училища и много бивши преподаватели.

С аплодисменти присъстващите почетоха паметта на дългогодишния и първи директор на ОУ „Любен Каравелов” – Марина Димитрова.

Директорът Светослав Минчев припомни на присъстващите кратката история на училището и множеството постижения и успехи на колектива и учениците. „Възрожденски дух – модерно образование” – така може да се определи пътят, по който вървят учителите и учениците от ОУ „Любен Каравелов”. Вече две десетилетия то продължава най – добрите над 103 – годишни традиции на училищата, чиято история продължава”, допълни още той.

По повод 20 – ата годишнина бяха получени много поздравителни адреси и кошници с цветя, сред които от кмета на община Попово – д-р Людмил Веселинов, от Областния управител на област Търговище – Митко Стайков, от РУО – Търговище и др. От името на всички директори на училища от нашата община инж. Теменуга Тодорова – директор на ПГСС „Никола Пушкаров”, подари картина на училището.

Празникът продължи с тържествен концерт.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.