Жени тръгнаха на училище за бременни в Търговище

Жените имат много въпроси относно бременността. Например „Как да познаем, че раждането започва?“; „Колко продължава?“; „Какви са най- подходящите техники за дишане за по-безболезнено и по-бързо раждане?“. За други е важно да научат как да се грижат за малкия човек от първия му ден у дома. Тези и други важни за всеки бъдещ родител теми обсъждаха по време на втората част от Училище за бременни.

Рекламно съдържание

На него бъдещи майки, с които Клуб на НСО работи по проект „Подкрепа за по- добро здраве и образование”, имаха възможност да се срещнат и поговорят откровено за бременността с лекари-акушергинеколог и неонатолог, акушерка, психолог.

„Радостни сме, че този път на занятията освен бременните жени присъстваха и няколко бъдещи татковци.“, споделят от нестопанските организации. Бъдещите родители са били изключително активни и любопитни. За тях е било истинско вълнение предстоящото родителство. Заедно с това са задавали и много въпроси, казват от Клуб на НСО.

Проект „Подкрепа за по- добро здраве и образование” е финансиран от Тръст за социална алтернатива (ТСА). Благодарение на него бременността на 25 здравнонеосигурени жени ще бъде проследена от АГ специалист, а след раждането на детето акушерка ще подпомага майките в продължение на 6 месеца.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.