Под мотото „Да свържем хората с природата” премина тазгодишния Световен ден за опазване на околната среда, отбелязван на 5 юни.

Това бе и поводът за организираното информационно събитие от учениците на ПГСС „Н. Пушкаров” гр. Попово с любезното съдействие на фирма от Шумен, осъществява дейност свързана с разделното събиране на отпадъци, НЧ „Св. св. Кирил и Методий 1882” гр. Попово и магазин за биопродукти.

Рекламно съдържание

Учениците представиха мултимедийни презентации по темите: „Компостиране”, „Алтернативни методи в растителната защита”, „Екогорива” и „Екоавтомобили”. Филмът „Екологичните заплахи на 21 век” постави въпроси, засягащи всеки човек на планетата – от неразумната човешка дейност до това какво можем да направим, за да подпомогнем опазването на природните ресурси.

С табла бяха представени природните богатства на България, както и незаменимите лекарства – билките. Момичетата от магазин „Био Нио” показаха интересни продукти с натурален произход. Ученици от специалност „Растителна защита и агрохимия” направиха демонстрация с подвижната лаборатория за почвен анализ.

Всички присъстващи на срещата получиха микс от билки, придружен с послание от природата и послание от един от партньорите за разделно събиране на отпадъците. Същите „подаръци” с послание за природосъобразен начин на живот получиха и гражданите на гр. Попово, избрали горещия следобед за своята разходка.

Ученици от Попово опитаха да свържат хора и природа
5 (100%) 1 vote

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here