Зала „Строител” гр. Пловдив беше домакин на Държавния турнир по спортна гимнастика за Купa „България” при юноши старша възраст, младежи и мъже. Състезанието се проведе в два дни.

Рекламно съдържание

В първия ден на 22.03.2019 година се игра за отборно класиране и многобой и се излъчват осемте най-добри състезатели на всеки уред, но максимум двама от спортен клуб и на 23.03.2019 година се играе за разпределение на медалите по уреди.

СКСГА „Светкавица” участва с трима състезатели:

двама в юноши старша възраст Младен Младенов и Сезер Топчу и при младежите Теодор Трифонов.

Момчетата се представиха добре. Имаше някои фалове по уредите, но погледнато подготовката им е два месеца и половина, а това са шест уреда и по-сложна гимнастика.“ – коментираха представянето им от клуба.

Младен Младенов се класира 8-ми в многобоя и извоюва 5 шампионата,

като реализира две пети места – земна гимнастика и висилка, две седми места – на халки и прескок и осмо място на успоредка. Сезер Топчу е седми на кон с гривни и осми на халки. Теодор Трифонов, който беше на лагер на националния отбор в гр. София и дойде направо в гр. Пловдив, стана шампион в многобоя при младежите и взе Купата и златния медал. Изигра шест шампионата и завоюва четири златни медала – на земна гимнастика, халки, успоредка и висилка и два сребърни медала – на кон с гривни и прескок.

Ръководството на СКСГА „Светкавица”, в лицето на председателя на клуба Румяна Станчева, поздравяви състезателите и им пожела успехи, треньорите на момчетата Дмитрий Николов и Румяна Чукарска също изразиха задоволство от представянето им. Съдии за СКСГА „Светкавица” бяха Кирил Кирилов и Дмитрий Николов.

Успешен старт за СКСГА „Светкавица” гр. Търговище на ДТ за Купи „България”
5 (100%) 1 vote[s]

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.