Google показа централната част на Търговище във виртуална разходка от въздуха

Google показа кадри от централната част на град Търговище от високо. Интерактивното изображение може да се види в Google карти или при търсене „градска градина Търговище“. Кадрите показват панорамен изглед на селището от птичи поглед.

Рекламно съдържание

Заедно с централните градски части в Google карти вече са налични кадри от въздуха и на още два обекта. Това са паркът „Юкя“ и хълма върху който се разположен „Мисионис“.

Изображенията не са дело на интернет гиганта. Те са част от програмата за сътрудничество на Google Street View – „Local Guides„, която има за цел да разшири познанията на Google Maps за настъпили промени и необходени обекти, местности и маршрути от техните фотографи.

Автор на интерактивните панорами от въздуха е К.Ст.Колев, администратор на сайта NRG News. От скоро той получи „баджът“ на Google Street View за принос към платформата им. Той е и сред десетките българи, които попадат в списъка на GSV за акредитирани фотографи, които Google препоръчва за изработка на панорамни изгледи в Google Maps & Google My Business.

С помощта на местните гидове и акредитираните фотографи Google предоставя възможност на Бизнеса и регионалните и национални институции да се виждат в най-подходящото време в резултатите от търсачката.

Колев дава за пример виртуалната разходка на Уелнес комплекс „Островче“, чийто автор е също. Тя може да бъде разгледана в сайта на комплекса – www.ostrovche.com или Google при подходящо търсене.

360 градуса изглед на Търговище от въздуха в Google Maps?

Авторът на въздушните панорами споделя, че все още не е често срещано явление Google карти и уличният/градският им изглед да показват 360 градуса панорами на виртуални разходки от въздуха. Той си е поставил за цел да популяризира града точно в този аспект, като за момента Търговище или е първия или е сред първите градове в България с такава придобивка в Google карти.

Списъкът с акредитираните фотографи по държави и градове може да бъде открит тук.

Припомняме, че 360 градуса снимки могат да се разглеждат и във Facebook, като NRG News бяхме първите, които показаха обекти от Търговище в този ставащ все по-популярен интерактивен изглед.

Припомняме Ви нашия опит да покажем центъра на града в 360 градуса панорама, а още такива снимки може да намерите във Facebook страницата ни – раздел „снимки“ в албума „снимки в дневника“

Проучване на екипа ни показва, че Търговище вече има стартирала платформа за настолни 360 градуса панорами и виртуални обиколки. Името й е Търговище 360 и сама по себе си представлява онлайн бизнес директория.

Google показа Търговище чрез виртуална разходка от високо
5 (100%) 7 vote[s]

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.