Търговище успешно се включи в бунта срещу оглозгания закон за провеждането на референдум по въпросите за мажоритарния избор и задължителното гласуване.

Градът ни каза „ДА” за провеждане на онлайн референдум по въпросите за мажоритарния избор и задължителното гласуване.

31 активни граждани от 12 независими организации от Търговище казаха „ДА” на провеждането на онлайн референдум по въпросите за мажоритарния избор и задължителното гласуване. Те решиха това по време на „Гражданско събрание”, в което чрез интернет връзка взеха участие над 200 човека от 10 български града. „Гражданското събрание” в Търговище се проведе в Клуба на НСО. Трябва да се отчете, че нашите участници в гласуването бяха на второ място по активност, което дава знак, че тук хората имат ясното желание да участват пряко в управлението на страната си и може би отминава времето, в което да властва манталитета на избирателя, че „от нас нищо не зависи“.

Рекламно съдържание

Припомняме, че през юли 2015 г. парламентът отхвърли два от трите важни въпроса за Националния референдум 2015 и така лиши гражданите от възможността да изразят мнението си по темите, които трябва да зависят именно от тях – избирателите, а не от политиците.

В отговор на това мрежата Форум Гражданско Участие, част от която е и Клуба на НСО, в коалиция с повече от 240 граждански организации от цялата страна създадоха онлайн платформа – „Забраненият Референдум“. Тя ще даде възможност на всички желаещи да се запознаят с аргументите „за” и „против” и да гласуват по забранените въпроси.

Гласувайте и Вие! Платформата ще заработи в най- скоро време на адрес: http://zareferendum.bg

клуб на нсо
12 организации в Търговище се обединиха около решението си да подкрепят онлайн рефенредума
Оценете тази статия

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.