ТЪРГОВИЩЕ ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИАДА ПО ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ

Над 160 ученици от 24 области на страната ще премерят своите способности в 16-та Национална олимпиада по Информационни технологии. Тя ще се проведе за първи път в Търговище. Форумът ще бъде официално открит в петък от 18.30 часа в Драматичния театър с концерт. В него ще вземат участие младежки състави и техническа конференция.

Рекламно съдържание

Организатори са Министерството на образованието и науката, Софийски университет „Св. Климент Охридски” и Регионално управление на образованието – Търговище.

Същинската надпревара ще започне в събота от 9.00 ч., когато ученици от 5. до 12. клас ще се явят на тест, а по-късно през деня ще защитят свои проекти. Учениците в първата състезателна група от 5. до 8. клас ще трябва успешно да представят разработените от тях уеб сайт и мултимедия, а във втората състезателна група от 9. до 12. клас – мултимедийни приложения, интернет приложения и приложни програми.

Състезанието ще се проведе във Второ СУ „Проф. Н. Маринов” – Търговище.
По програма в неделя в Драматичния театър оценителната комисия ще направи коментар на често срещани грешки в тестовете, след което от 11.00 ч. ще се проведе официалното награждаване на участниците в олимпиадата.

Търговище приема национална IT олимпиада
5 (100%) 1 vote

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.