Отваря се пътят към търговищкото село Момино

Девети час продължава и днес разбиването на преспите към село Момино. Това информираха от пресцентъра на Общинска администрация в Търговище. При втория ден от операцията в района работят 5 машини. За пробиването на големите преспи, със заледен набит сняг, Общината потърси помощ от фирма „Стройкомерс – ТТ“, с управител Тошко Райчев.

Рекламно съдържание

Той изпрати два челни товарача и верижен багер, тъй като никаква друга техника, включително и ротори, не успяха да пробият трасето. Към този час 9-километровият път вече е почистен в по-голямата си част и екипите са близо до селото. По-късно днес там ще бъдат доставени 150 хляба, заявени от местното кметство.

В този час се работи по разширяване на пътя към Кошничари. Продължава разчистването на улиците в населените места в общината.

Утре, 11.01.2017 г., се възстановяват учебните занятия на територията на цялата община. Директорите на училищата докладваха, че сградите ще бъдат отоплени, за да се провежда нормален учебен процес. Няма данни за непроходими пътища от общинската мрежа, по които да не могат да пътуват ученически автобуси.

9 часа търсят брод към село Момино в Търговище
5 (100%) 1 vote[s]

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

1 коментар

  1. Снимката е показателна- преспи , по десет метра високи,навсякъде заледено, къртят снега с къртачи……това информационно дезинформиране е страшно нещо?!

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.