С празнично шествие и дефиле на абитуриентите отбелязваме 24 май

Празнично шествие и дефиле на абитуриентите ще се проведат в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май. Програмата традиционно ще започне в 10.30 часа с шествие на училищата, образователните институции и работещите в сферата на културата. Маршрутът е от I ОУ „Христо Ботев” до площад „Независимост”.

Рекламно съдържание

За втора поредна година Община Търговище е подготвила празнична програма и за абитуриентите. Отново ще бъде поставена червена пътека, по която ще премине дефилето на завършващите от випуск 2018 г. То ще се проведе на площад „Свобода“ от 18.30 часа. За целта Община Търговище е закупила нов червен килим, с дължина от 8 метра. През 2017 г. администрацията за пръв път постави пътека по желание на абитуриентите и техните учители.

Раздадоха годишните награди на Община Търговище за изкуство, култура и образование.

Дефилето на зрелостниците ще протече в ред и по график, предварително съгласуван с училищните ръководства и полицията. Директорите следва да запознаят класните ръководители и абитуриентите със схемата и времето на преминаване на всеки клас през площад „Свобода“, за да протече дефилето при добра организация и с празнично настроение.

В навечерието на Деня на българската просвета и култура, на 23 май, ще бъдат връчени годишните награди за образование, наука, изкуство и култура. Ще бъдат наградени 23 учители, ученици и културни дейци от Търговище. Те са избрани след разглеждане на всички постъпили кандидатури от две комисии, съставени от общински съветници и служители на общинската администрация.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.