Празничната програма за отбелязване на 22 септември – Деня на Независимостта на България ще започне с ритуал за издигане на знамената от 10:00 часа, на площад „Свобода” в Търговище.

В ритуала за Деня на Независимостта ще вземат участие представители на патриотичен клуб „Възраждане”. Това информираха от пресцентъра на Общинска администрация.

Рекламно съдържание

От 11 часа започва общинският празник в село Осен. В събора „Под крушата на осенската поляна” ще участва Дарина Славчева, солист на БНР, БНТ, ансамбъл „Тракия“ и на хор „Мистерията на българските гласове“. В програмата със свои изпълнения ще се включат още ПФА „Мизия”, пенсионерски и читалищни състави.

Читалищата от общината са подготвили и богата съпътстваща програма. Самодейците от Алваново ще демонстрират традиционна сватба с характерните носии. Читалището от Въбел ще покаже как се добива масло от биволско мляко, а колегите им от Голямо ново ще покажат техники за рисуване върху камъни и керемиди.

Паралелно ще вървят демонстрации на приготвянето на мекеци, гюзлеми, питки и други. Ще има кулинарна изложба на баклави. Ще бъдат подредени щандове със сувенири и предмети от дърво, изработени в местна работилница.

Община Търговище организира транспорт до село Осен, който ще отпътува на 22.09.2016 г., 10:15 часа от паркинга на ул. „Стефан Караджа”.

Кметът д-р Дарин Димитров и ръководството на Общината канят всички граждани да се включат в проявите за отбелязване на празника и в събора в село Осен.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.