Търговищки отбор дебютира в Българската шампионска лига по футбол на малки вратички

Търговище вече има своя представител в Българската асоциация по мини футбол. В тазгодишното издание 2017/2018 на националната Шампионска лига се включи съставът на МФК Ракета Търговище.

Рекламно съдържание

Те попаднаха в една група с опитният отбор на MFC Las Bellas от Белослав, където се състои един от най-оспорваните местни шампионати по мини футбол. Третият състав в групата е бургаският MFC “Silver Club”. По регламент ще се изиграят общо 3 кръга и 9. Всеки един от трите отбора ще бъде домакин на един от кръговете, където всеки играе срещу всеки. Първите два отбора ще продължат напред в турнира, докато последният ще се присъедини към втората по сила национална надпревара “Лига България”.

Първите срещи се проведоха в Шумен този уикенд на 30 септември. Арена на сблъсъците бяха изкуствените игрища на местния Атлетик.

В първия мач от групата МФК Ракета Търговище излезе в състав Ливий Катан, Александър Миланов, Владимир Димитров, Станислав Стоянов, Димитър Димитров и Александър Георгиев. Въпреки откритият футбол и нападателна игра, която предложи отборът от Търговище той отстъпваше с 2:1 на полувремето срещу Las Bellas.

отборът по мини футбол на ФК ракета търговище
снимка: БАМФ

Втората част започна с гол от съблекалнята за гостите от Белослав и резултатът набъбна до 3:1. Бърза контра на “Las Bellas” изведе Атанасов от “шълтите” сам срещу вратаря и той покачи на 4:1 за своите. В 39-та минута от двубоя Ракета върна един гол чрез Вл.Димитров за крайното 2:4.

Във втория мач умората си каза думата и MFC “Silver Club” Бургас се наложи с 8:3 срещу отбора от Търговище. В срещата между Las Bellas и Silver Club победата взе отборът от Белослав с резултат 5:3.

След изиграването на първия кръг лидер е Las Bellas с пълен актив от 6 точки, следван от бургазлии с 3 и МФК Ракета Търговище с 0. Слеващите двубои са на 14 октомври в Белослав.

Екипът на NRG News напомня, че наближава крайният срок за регистрация на отбори в МФЛ Търговище. Повече подробности за бъдещия шампионат на Търговище по мини футбол ТУК.

Търговище дебютира в Шампионската лига по мини футбол
5 (100%) 3 votes

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.