Обществена поръчка за проектиране за благоустрояване на два квартала обяви Община Търговище

Община Търговище обяви обществена поръчка за изготвяне на технически инвестиционни проекти за благоустрояване на два квартала на територията на града. Чрез открита процедура ще бъде възложено проектиране на квартал 8, между бул. „Митрополит Андрей“ от север, ул. „Скопие“ от запад, проектна улица от юг и общински поземлени имоти от изток. Теренът е с площ от 26 дка. Другият проект, който трябва да бъде изготвен, е за благоустрояване на част от квартал 95, между улиците „Братя Миладинови“ от север, „Дамян Груев“ от запад, „Средна гора“ от юг и частни поземлени имоти от изток. Тук проектът трябва да обхване площ от 9,6 дка.

Рекламно съдържание

Терените и в двата квартала са с преобладаващи жилищни функции и не са благоустроени. Целта е по оптимален начин да бъдат оформени места за паркиране на леки автомобили, обслужващи алеи, тротоари и озеленяване. При необходимост, ще се предвиди реконструкция на съществуващите инженерни мрежи и съоръжения. Ще се проектира ново осветление, а в квартал 8 е заложено и проектиране на детска площадка.

Припомняме, че проектирането е задължителна част от подготовката преди започване на благоустрояването. То ще даде информация какви дейности и на каква стойност трябва да се извършат.

Документи за участие в процедурата се подават до 17.00 часа на 18 юни 2019 г. Кандидатите могат да участват и за двата обекта, които са разделени в обособени позиции. Общата стойност на поръчката е 41 666 лв. Средствата са заложени в капиталовата програма на Общината за 2019 г.

Срокът за изпълнение е 50 календарни дни, считано от датата на сключване на договора с избрания изпълнител.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.