Антоанета Бонева с два златни медала, Янина Станчева отлична в Нови Сад

Три медала завоюваха стрелците от СКСС „Светкавица“-Търговище в Сърбия. Това се случи между 07.06 и 11.06 в Нови Сад, Сърбия. Там се проведе традиционния Международен турнир Гранд при на Нови Сад. Стрелкови клуб Светкавица участва с четири състезателки на пушка и пистолет.

Рекламно съдържание

Два златни медала завоюва Антоанета Бонева на въздушен пистолет с резултат 382 т и на малокалибрена пистолет 587т, като на финала постигна резултат от 44 вътрешни 10-ки от 50 възможни, което отговаря на нов световен рекорд /неофициален/. С това Бонева доказа, че класата й е от световна величина. Моника Костова и Даниела Тасева също се класираха за финала, но останаха съответно на четвърто и седмо място.

Янина Станчева за четвърта поредна година се представи отлично в дисциплината 60 изстрела легнал с малокалибрена пушка и зае призовото трето място при жените с резултат 620 т./596т. от възможни 600т./

Другата седмица Търговище е домакин на Държавното първенство с малокалибрено оръжие. В него ще вземат участие състезатели от всички възрасти от клубове от цялата страна.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.