Фестивал „Цветни мисли“ за хора с психични разстройства и интелектуални затруднения от Североизточна България ще се проведе на 29 и 30 септември.

Това информира Златка Иванова, Директор на Комплекс за психично-здравни грижи в общността в Търговище, цитирана от Фокус.

Рекламно съдържание

Събитието ще се състои в рамките на два дни в централната градска част на Търговище, в които ще бъде представена богата и разнообразна програма.

Фестивалът ще бъде открит в 11:00 на 29 септември. Началото ще даде базар, на който ще бъдат изложени различни сувенири изработени от потребители на комплекса. Междувременно ще се проведат и открити ателиета, на които на място ще бъдат изработвани различните сувенири.

Фестивалните прояви ще продължат с рисунка на асфалт на алеята пред театъра, а от 16:30 часа ще започне модно дефиле, на което потребителите на социални институции ще покажат различни модни облекла.

През вторият ден от фестивала от 9:30 часа ще се проведе семинар на тема „Иновативни практики и методи в терапевтичната работа в социалните услуги за лица и хора с увреждания”.

В рамките на семинара освен дискусии ще се покажат и различни майсторски изкуства като Японско наследство – рисувана коприна, оригами и много други изненади“, допълни още директорът на Комплекса за психично-здравни грижи в общността в Търговище, Златка Иванова.

Със спортен празник ще бъде закрито двудневното събитие, а на него ще присъстват представители на 13 социални услуги от Шумен, Варна, Русе, Велико Търново и други.

Фестивалът ще се реализира с финансовата помощ на фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика, като стойността на целия проект е около 7 200.

Оценете тази статия

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.