славка георгиева клуб батик

Славка Георгиева, ръководител на Клуб „Батик“ и Даниела Марчева, директор на Младежки дом бяха специални гости на прощална церемония на индонезийския посланик

Славка Георгиева, ръководител на Клуб „Батик”  и директорът на Младежки дом – Търговище Даниела Марчева бяха официални гости на церемонията  по изпращането на Посланика на Република Инздонезия Н.Пр. Бунян Саптомо и на Дина Мартина – втори секретар и културно аташе в посолството, информират от сайта cmditg.com.

Рекламно съдържание

12591934_91

Славка Георгиева получи  сертификат, като признание за успешната съвместна работа между Клуб „Батик” към Младежки дом и Индонезийското посолство през последните години.

Поканени бяха по-тесен кръг приятели на посолството – предимно българи, които според тях имат заслуги за популяризирането на индонезийската култура у нас. Присъстваха също посланици на други страни, кметове на две общини и ръководители на институции, допринесли за популяризирането на Индонезия, като държава и култура в България. Събитието се състоя в посолството на Индонезия в София. Всички гости демонстрираха голямо уважение към посланик Саптомо и неговата работа през мандата му в България

– разказа пред сайта на Младежки дом, Даниела Марчева.

снимка: cmditg.com
снимка: cmditg.com

Церемонията беше прощална, във връзка с приключването на мандата на Н.Пр. Бунян Саптомо и на културното аташе Дина Мартина, с които имаме приятни спомени от съвместни инициативи през последните години – творчески конкурс, изложби, кулинарни срещи, гостувания по време на 20-годишния юбилей на клуба и по други поводи.

– сподели Славка Георгиева и допълни –

12562920_91
снимка: cmditg.com

По време на церемонията и двамата, произнесоха слово, споделяйки удовлетвореност от успешните контакти в Търговище. Изказаха благодарност към мен и Клуб „Батик” за популяризиране на индонезийската култура. Сертификатът, който ми връчиха, показва изключително внимание и уважение към нас. Имаше изпълнение на анкунг – оркестър, традиционна индонезийска храна и подаръци за гостите. Посланик Саптомо и Дина Мартина се зарадваха особено много на това, че ги обявихме за почетни членове на Клуб „Батик”. Надявам се, че близките отношения с представителството на Индонезия ще продължат и при новото ръководство, което предстои да застъпи в посолството.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.