Пет шампионски титли на СК”Торнадо” на ДЛОП за Купа България във Варна

В Двореца на спорта във Варна се проведе Държавното първенство за Купите на България по спортна гимнастика за детско юношеските възрасти. СК”Торнадо” участва с отбори във всички възрасти с гимнастици, възпитаници на ЦПЛР-ОДК Търговище.

Рекламно съдържание

В най-малката възраст – момчета младша в конкуренцията на над 100 гимнастика след отлична игра шампион в многобоя и носител на купата на България стана Радостин Янев. Радо е шампион и на кон с гривни, вицешампион на халки, трети на прескок и седми на висилка. В същата възраст Константин Куцаров е осми на кон с гривни.

СК”Торнадо” участва с два отбора в тази възраст.

Първият отбор в състав Радостин Янев, Константин Куцаров, Данаил Руменов, Шуаийп-Ефе Мартинов, Християн Василев и Мерткан Алейдинов се класираха на призовото пето място. Вторият отбор на клуба, състоящ се от 6-7 годишни гимнастици / Ефе Османов, Алегзандър Иванов, Николай Лалов, Павел Милчев, Александър Тотев и Мерт Ахмед / се представиха достойно, като се има в предвид, че броени дни преди състезанието съотборникът им Димитър Лалов отпадна от отбора, поради контузия.

Момчетата старша – Георги Стоянов, Миркаан Даян Стефанов, Джан Мустафов и Златко Златков са втори отборно след ЦСКА. След малка грешка на прескок, Георги Стоянов остана втори в многобоя, а Миркаан Даян Стефанов – осми.

На шампионата на уреди гимнастиците на „Торнадо” бяха безапелационни.

Георги е шампион на кон с гривни, успоредка и висилка, вицешампион на халки и четвърти на земя! Миркаан Даян Стефанов е трети на халки, и в призовата осмица на кон с гривни, земя и прескок. Джан Мустафов е в призовата осмица на прескок.

Отборът на юношите младша /Станислав Кирилов, Димитър Иванов, Пламен Каралийски и Красимир Димитров/ се класира пети отборно. В шампионата на уреди Станислав Кирилов е в призовата осмица на кон с гривни.

Треньорите Йордан Савов, Борислав Илиев и Снежана Стоянова изразиха своето задоволство от представянето на своите възпитаници.

“Без да са играли на халки, имаме три медала на този уред!!! Без висилка-Гошо е шампион на висилка!!! Георги Иванов /гимнастик на клуба в по-горна възраст/, прекъсна подготовката си в София, за да помогне на треньорите по време на състезанието.” – коментираха треньорите.

В началото на месец юли предстои Държавното първенство в София за всички възрасти.

СК “Торнадо” с пет титли от Купа България във Варна
Оценете тази статия

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.