Толга Абдурахманов и Александър Христов от СК „Светкавица“ с първо място и златни медали в многобоя

На 30.03.2019г в гр.Варна се проведе първият кръг от Държавното първенство по спортна гимнастика, зона Север. Участие взеха общо пет клуба от Варна, Русе и Търговище.

Рекламно съдържание

В групата на най-малките, деца до 8 години, СК „Светкавица“ участва с един състезател – Шахан Шевкетов, на 5 години. Това беше първо негово състезание и той зае 13-о място в класирането.

В следващата група, момчета младша възраст, се представиха с един отбор и двама състезатели индивидуално – Онур Топчу и Еврен Джумалъ. Отборът, в състав: Толга Абдурахманов, Джем Ахмедов, Стоян Вълчев, Цветелин Стоев, Петър Ненчев и Никола Нанчев, се класира на трето място. В индивидуалното класиране за многобой, , Толга спечели първо място и златен медал, а Джем се нареди на 6-то място.

Отлично се представи и отборът при момчета старша възраст

в състав: Александър Христов, Илкай Шевкетов, Огнян Николаев, Александър Христомиров и Дилян Хараламбиев. Те показаха стабилна игра и въпреки че допуснаха някои леки грешки, без проблем извоюваха първото място в отборната надпревара. В индивидуалното класиране за многобой можем да се похвалим с два подиума – първо място и златен медал за Александър Христов и трето място и бронзов медал за Илкай Шевкетов. Огнян Николаев е 8-и, Александър Христомиров – 9-и, а Дилян – 11-и.

При последната възраст, юноши младша, клубът взе участие с двама състезатели. Валентин Витанов се пребори и зае 2-ро място в многобоя и сребърен медал. Дебют направи и Ростислав Христов. Той игра само на четири уреда и се представи добре.

Треньорите Дмитрий Николов, Румяна Чукарска и Николай Лилов са доволни от представянето на момчетата. В състезателна обстановка се видя, че подготовката протича добре, резултатите от труда на децата и треньорите са видими и може да се гледа с реални очаквания за отлично представяне и на предстоящите през юни и юли най-важни състезания за годината – Купа България и Държавното първенство.

Съдии за клуба бяха Дмитрий Николов, Теодор Трифонов и Калоян Русев. На състезанието присъства и председателят на клуба Румяна Станчева, както и много родители.

Почетен гост беше г-н Христо Колев, създател на спортната гимнастика в град Търговище, дългогодишен треньор със звание „заслужил треньор“, извел много момчета до националните отбори на България. За съжаление, това беше и последното състезание, на което присъства. Христо Колев ще остане завинаги безсмъртен чрез делото си и в спомените и сърцата на всички любители на спортната гимнастика.

СК „Светкавица“ с първо място на отборното при момчета-старша
5 (100%) 1 vote[s]

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.