СКСГА „Светкавица”-Търговище шампион при момчета младша възраст

Държавният турнир за купа „Р. България” по спортна гимнастика се проведе от 31.05. до 02.06.2018 г. в град Варна в Двореца на културата и спорта. Организацията беше добра и състезанието протече нормално.

Рекламно съдържание

СКСГА „Светкавица” гр. Търговище взе участие с два отбора момчета младша възраст и един индивидуален състезател в момчета старша възраст. Отбор №1 в състав Александър Христов, Илкай Шевкетов, Огнян Николаев, Толга Абдурахманов и Александър Христомиров с отлична игра завоюваха шампионската титла в отборната надпревара при конкуренция от 20 отбора от цялата страна. Уред висилка се оказа ахилесовата пета за разпределението на медалите в многобоя.

Толга Абдурахманов е вицешампион, Илкай Шевкетов е с бронзов медал, Александър Христов е пети, а Огнян Николаев е осми.

В шампионата на отделните уреди Толга е със златен медал на успоредка. Илкай е с два сребърни медала на земна гимнастика и на кон с гривни. Александър Христов е с три златни медала – на земна гимнастика, на успоредка и на халки и с бронзов медал на кон с гривни. Огнян – пето място на халки. Александър Христомиров – пето място на прескок. Отлично представяне на нашите момчета.

Вторият отбор на СКСГА „Светкавица” също се справи отлично със задачите,

които им бяха поставени от треньорите Румяна Чукарска и Дмитрий Николов. Състезателите Джем Ахмедов, Стоян Вълчев, Цветелин Стоев, Емир Ъшък и Еврен Джумалъ завоюваха девето място в отборното класиране и получиха право за участие във финалите в град София.

Валентин Витанов се състезава в групата момчета старша възраст. На първият уред успоредка направи две грешки, но другите четири уреда изигра добре. Болка в коляното не му позволи да изиграе последния уред прескок. На висилка и на земна гимнастика той беше първа резерва в шампионатите.

Във Варна Теодор Трифонов участва двата дни в контролно за определяне на състава за участие в квалификациите за Младежката олимпиада в град Баку, Азербайджан. Първият ден беше с втори резултат, а вторият ден с първи резултат. Съдии за СКСГА „Светкавица” гр. Търговище бяха Кирил Кирилов и Дмитрий Николов.

СКСГА “Светкавица” с титла при младшата във Варна
5 (100%) 1 vote

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.