Кметът откри „ Седмицата на Земята ” в Търговище

Кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров се включи в първото събитие и откри „ Седмицата на Земята ” в Търговище. Стартовата инициатива беше проведена на 18 април в детска градина №7 „Снежанка, информираха от пресцентъра на местната администрация.

Рекламно съдържание

Представена бе оперетата „Пеперудена цветна магия”. Децата от предучилищна група раздадоха и брошури с информация за опазването на планетата.

10 детски градини и 21 училища от община Търговище ще се включат с различни екологични дейности в „Седмицата на Земята”. Планирани са изложби, инициативи с родители, образователни дискусии, създаване на екокътове, засяване на цветя и дървета.

Ще се проведат акции за почистване на училищните пространства и за разделно събиране на хартия за рециклиране. Предвиден е още фотоконкурс „Екорепортер”, разделно събиране на хартия за рециклиране, велопоходи и други спортни събития.
На 21 април, от 17 часа, „Денят на Земята” ще бъде отбелязан с концерт пред Регионалната библиотека „Петър Стъпов”.

При лоши метеорологични условия събитието ще се проведе в кафе-театъра на читалище „Напредък”. Тогава ще бъдат наградени и победителите от конкурса на Община Търговище за най-привлекателно околоблоково пространство.

Седмицата на земята в Търговище беше открита от кмета Димитров
5 (100%) 1 vote[s]

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.