Една отборна и 13 индивидуални титли – „Държавен шампион за 2019 година” СКСГА „Светкавица” гр. Търговище

Финалът на Държавното първенство по спортна гимнастика се проведе от 02 до 07.07.2019 г. в град София, зала „Арена Армеец”. СКСГА „Светкавица” участва със състезатели в шест възрастови групи.

Рекламно съдържание

На 02.07.2019 г. стартираха най-малките участници – деца до 8 години. Въпреки краткият период за подготовка 6-годишният Шахан Шевкетов записа достойно участие и грабна медал за своето участие.

При момчетата младша възраст отборът в състав Толга Абдурахманов, Джем Ахмедов, Стоян Вълчев, Петър Ненчев и Онур Топчу се класира на шесто място в отборната надпревара, въпреки отсъствието основния състезател Цветелин Стоев. Индивидуално Толга Абдурахманов е Държавен шампион в многобоя за 2019 г. В шампионатите на уреди е с 5 златни медала и 1 бронзов медал. Отлично представяне отчетоха от „Светкавица“. Джем Ахмедов имаше два финала – на прескок 7-мо място и на кон с гривни 6-то място.

Отборът при момчета старша възраст, който беше шампион в ДТ за Купите на „Р. България” 2019 г. в град Варна, успя да защити титлата си и на Държавното първенство

благодарение на самоотвержената игра на: Илкай Шевкетов, Огнян Николаев, Александър Христомиров, Дилян Хараламбиев и особенно на Александър Христов, който 12 дена преди финалите беше с шина на крака поради контузия на коляното и успя да се събере и да се представи отлично в състезанието. Уточниха от клуба.

В индивидуалното класиране Илкай Шевкетов е вицешампион в многобоя, бронзов медалист на кон с гривни, 4-ти на земна гимнастика и висилка и 5-то място на прескок. Александър Христов, въпреки контузията е на 5-то място в многобоя, Държавен шампион на земна гимнастика и успоредка и 6-то място на кон с гривни. Огнян Николаев зае 4-то място на успоредка. Момчетата от отбора бяха наградени с купа и медали за първото място.

При юношите СКСГА „Светкавица” участва с двама състезатели в юноши младша възраст Валентин Витанов и Ростислав Христов и двама при юноши старша възраст Младен Младенов и Сезер Топчу. В шампионатите Младен участва на пет уреда, като записа 4-то място на висилка, 6-то място на земна гимнастика, две 7-ми места на кон с гривни и халки и 8-мо място на прескок. Сезер Топчу е 8-ми на кон с гривни.

И последният ни участник Теодор Трифонов при младежи изпълни програмата си отлично и е Държавен шампион

при младежи за 2019 г. Участва в шест шампионата на всички уреди, като на земна гимнастика, халки, прескок и висилка е със златни медали, на успоредка – сребърен медал, а на кон с гривни е на 7-мо място. Той взе участие в Световното първенство по спортна гимнастика за младежи в Гьор Унгария от 23-30.06.2019 г., където показа стабилна игра и е 25-ти в Европейската класация.

Веднага след финалите по спортна гимнастика на 07.07.2019 г. се проведе традиционният турнир за Купи „Дженерале” организиран от Йордан Йовчев. За СКСГА „Светкавица” играха Толга Абдурахманов – момчета младша възраст и двама момчета старша възраст Александър Христов и Илкай Шевкетов. Отборът ни зае второ място, заедно с отбора на „Левски Спартак”. Децата бяха наградени с чек за 250 лева, купа, медали и подаръци. За втори пореден път в индивидуалното класиране Толга Абдурахманов стана шампион и получи купа, медал и подаръци.

Съдии в състезанието за СКСГА „Светкавица” бяха Дмитрий Николов жури „Д” и Кирил Кирилов жури „Е”, а Исус Маринов беше съдия в турнира.

Ръководството на клуба в лицето на председателя Румяна Станчева и треньорите Румяна Чукарска, Дмитрий Николов и Николай Лилов споделиха, че са доволни от представянето на своите възпитаници и благодарят на състезателите и на техните родители за съдействието

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.