Отлично представяне на СКСГА „Светкавица” на международния фестивал по спортна гимнастика „Дунавска Перла” гр. Русе

В гр. Русе на 17 и 18.11.2018 година се проведе IVX издание на международния фестивал „ Дунавска Перла” с участници от Румъния, Молдова, Италия, Холандия, България и други в спортовете художествена гимнастика и спортна гимнастика – мъже.

Рекламно съдържание

В Зала „Монбат Арена” гр. Русе купата за най-техничен състезател стана притежание на Теодор Трифонов – състезател в пета категория от СК „ Светкавица” гр. Търговище. Той действително се окичи с шест златни медала от многобоя и шампионата на петте уреда. На този турнир момчетата играха без земна гимнастика.

Другите представители на СК „ Светкавица” участваха във втора категория 2008-2009 година, като при награждаването ги разделиха по възраст. Толга Абдурахманов на 9 години е на 2-ро място в многобоя, на прескок и на успоредка и шампион на кон с гривни, халки и висилка.

Нашите 10 годишни участници съответно завоюваха: Александър Христов – 2-ро място и сребърен медал в многобоя и 4 бронзови медала – на кон с гривни, халки, успоредка и висилка и 5-то място на прескок. Илкай Шевкетов – златен медал на кон с гривни,2 бронзови медала в многобоя и на прескок и две 5-ти места на успоредка и висилка. Огнян Николаев – сребърен медал на успоредка, бронзов медал на кон с гривни, 6-то място на халки и две 8-ми места в многобоя и на висилка. Александър Христомиров – 4-то място на успоредка и прескок, 5-то място на халки, 6-то място на висилка и 7-мо място на кон с гривни.

Съдия за СКСГА „Светкавица” гр. Търговище беше Кирил Кирилов. Треньорите Дмитрий Николов и Румяна Чукарска, водачът – Председателя на клуба Румяна Станчева и присъстващите родители на състезателите от Търговище останаха доволни от представянето на момчетата.

„Останаха още два международни турнира до края на 2018 година и надеждите на треньорите и състезателите са да могат да проведат нормална подготовка в реновираната зала по гимнастика в гр. Търговище.“

„Светкавица“ с отлично представяне край Дунава
5 (100%) 1 vote[s]

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.