Излюпи ли се едно от яйцата пред абстрактния петел в Търговище?

Това беше един от въпросите, който си задаваха през уикенда минувачи в града.

[dropcap]П[/dropcap]отребител на сайта NRG NEWS ни информира за липсва на един от елементите на абстрактния петел находящ се пред бившето кино в града. Става дума за най-масивният (светещият) сферичен фрагмент от скулптурата.

Рекламно съдържание

След като проверихме на място и лично констатирахме достоверността на полученото от нашия екип съобщение сигнализирахме в събота органите на реда, от които днес получихме официално становище:

По подадения сигнал в РУ-Търговище е извършена проверка. Установено е, че служители на община Търговище са забелязали, че един от детайлите на фигурата се е отделил/отлепил/ и са го взели, за да бъде той подготвен за повторно скрепяване към композицията.

От което става ясно, че всъщност „яйцето“ е цяло и не само му предстои ре-монтаж, а по сведения на очевидци, то вече е върнато на мястото си.

Екипът на NRG NEWS благодари на своите потребители за тяхната бдителност и гражданската самоинициатива. Защото ако при тази ситуация няма извършено злодеяние, то не се знае каква ще е причината за липса в някой следващ момент.

Ако и Вие забележите нещо странно, нередно или съмнително, може да ни пишете на [email protected] или да сигнализирате в местното РПУ.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.