РИОСВ-Шумен подари „Червената книга на България“ на библиотеката в Търговище

РИОСВ-Шумен подари „Червената книга на България“ на Регионална библиотека „Петър Стъпов“ в Търговище, информираха от пресцентъра на Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Рекламно съдържание

Печатното издание на Червената книга е на български и английски език в три тома: „Растения и гъби”, „Животни” и „Природни местообитания”. В тях са представени 808 вида застрашени растения и гъби, 287 застрашени животни и 166 природни местообитания.

Над 200 учени от Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания на БАН, Националния природонаучен музей при БАН, Софийския, Пловдивския и Лесотехническия университет взеха участие в подготовката на Червената книга. За илюстрирането на трите тома с прецизни фотографии, рисунки и карти са били привлечени над 15 художници, фотографи и информационни специалисти.

Червената книгата е на разположение на посетителите на Информационния център на екоинспекцията. Електронният вариант е публикуван на сайта на Министерство на околната среда и водите moew.government.bg и на интернет страницата на РИОСВ – Шумен, в меню „Направления”, раздел „Биоразнообразие и защитени територии”.

Освен на Библиотеката в Търговище, РИОСВ – Шумен подари Червената книга на България и на Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен. На зоокъта на Шумен е предоставен Том 2 „Животни” на български език. Всички получиха и по 5 CD на изданието.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.