Рая Матева е кандидат за кмет на Търговище на Местни избори 2019. БСП и АБВ с обща кандидатура.

Рая Матева е кандидат за кмет на Търговище от БСП на Местни избори 2019. Информацията потвърдиха от пресцентъра на Социалистите. Кандидатурата на Матева е издигната от конференцията на Общинската организация на БСП Търговище по време на съботно заседание.

Рекламно съдържание

В последния ден на август червените посочиха своя кандидат за кмет на община Търговище, одобриха листата на кандидатите за общински съветници и кандидатите за кметове на населени места.

ЦИК назначават служебен състав на ОИК-Търговище

БСП и ПП АБВ обявиха създаването на местна коалиция за участие в местните избори на 27.10.2019 г. Тя ще оперира под наименованието БСП – АБВ. Листата за общински съветници и кандидатите за кметове на населени места ще бъдат общи.

И двете партии подкрепят издигнатия от БСП кандидат за кмет на община Търговище – Р.Матева, се казва още в прес анонса.

Коя е жената, издигната за кандидат кмет от БСП и подкрепена от АБВ?

Г-жа Матева е с висше юридическо образование, над 11 г. опит като юрист в общинската администрация и 3 г. като заместник-кмет. Конференцията на Общинския съвет на БСП – Търговище подкрепи кандидатурата на Рая Матева с категорично мнозинство.

Преди 4 години изборът на Социалистите беше Диан Цонев. Той спечели третия най-висок процент гласове на Местни избори 2015. Червените спечелиха и 6 мандата в състава на местния общински съвет 2015-2019.

Следете всички новини около Местни избори 2019 в Търговище от ТУК.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.