След 19-часа непрекъсната работа служители на РУ-Търговище установиха мъж, незаконно отстрелял благороден елен

На 37-годишния С.А. от гр. Търговище е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 237, ал. 1 от Наказателния кодекс

На 6.06.2018 г. около 21,45 ч в местността „Мандрата“ край с. Пролаз, община Търговище, служители на Държавно горско стопанство-Търговище и на РУ-Търговище са открили тялото на елен, който е бил прострелян без надлежно разрешително за това.

Рекламно съдържание

При извършени незабавни заградителни действия от служители на полицейското управление на около 3 км от мястото, където е намерено тялото, е открит автомобил с търговищка регистрация. При извършения оглед на местопроизшествието и последваща аутопсия на животното е установено, че то е умъртвено посредством два изстрела с огнестрелно оръжие. В тялото му е открит един проектил, за който е установено, че е от ловна карабина. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.

В резултат на проведени многочасови оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установен и извършителят на деянието – 37-годишният С.А. от гр. Търговище, който на 7.06.2018 г. е доведен в РУ-Търговище. В хода на разследването е установено, че същият е организиран член на ловна дружинка и е притежавал законно споменатото оръжие. С.А. е задържан за срок до 24 ч в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. На същия е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 237, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Работата по документиране на престъплението продължава и се осъществява под ръководството на прокурор от Районна прокуратура-Търговище.

Разкриха убийство на елен край Търговище
4 (80%) 5 vote[s]

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.