Предстои награждаване на отличените в конкурса „За емотиконите и хората”

На 23 февруари 2017 г., четвъртък, от 17.30 часа, в Камерна зала на Младежки дом-Търговище ще се състои награждаване на участниците в Общинския конкурс за творчество „Слово и багра”, с тема: „За емотиконите и хората”, информираха от ЦМДИ-Търговище.

Рекламно съдържание

За 18-ти път Младежки дом – Търговище организира този конкурс. Тази година той бе насочен изцяло към тема, задаваща въпроси като: Ограничават ли мисленето и способността ни да се изразяваме емотиконите? Улесняват ли възможностите ни да общуваме или ги ограничават? С какво сме щастливи и на какво сме обречени в ерата на интернет комуникацията? Защо ни е по-лесно виртуалното общуване? Защо ни е по-трудно? Издигаме ли стени от безразличие помежду си в реалния живот? Опитваме ли се да разберем другия?

Интересът към темата беше голям. Включиха се 36 младежи с есета и разкази, най-много от II СУ „Проф. Никола Маринов”, I СУ „Св. Седмочисленици”, а също от I ОУ „Христо Ботев”, от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с.Драгановец и един младеж от Испанската гимназия в София. В първа възрастова група, от 7-ми до 9-ти клас, участниците бяха значително повече – 30 на брой, а във втора, от 10-ти до 12-ти клас, творби изпратиха 6-ма младежи.

Класирането на отличените есета извърши жури в състав: Венета Ковачева – специалист по български език и литература, дългогодишен преподавател, Антоанета Марчева – журналист, кореспондент на в. „Труд”, ръководител на Клуб по журналистика към Младежки дом и Даниела Марчева – директор на Младежки дом-Търговище.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.