Предстои подготовка за процедура за приемателна комисия за сградата на І ОУ „Хр. Ботев”

Строително-ремонтните дейности в i oу „христо ботев“, което се обновява за близо 5 млн. Лв. По оперативна програма „региони в растеж“, ще приключат в предвидения срок. Това обясниха на брифинг днес инж. Тошко райчев от фирмата-изпълнител, яна кръстева, координатор на проекта и директорът на училището димитър алексиев.

Рекламно съдържание

Инж. Райчев уточни, че нагласата на изпълнителя е била обектът да бъде завършен поне месец предсрочно, за да могат да минат всички законови процедури по въвеждането в експлоатация на обекта и училището да отвори врати в първия учебен ден. Възникването на форсмажорни обстоятелства обаче, като високото ниво на подпочвени води заради влажното лято, не са позволили предсрочното приключване на ремонтите.

„Високото ниво на подпочвените води в сутерена не позволи изсъхването на бетона там. Поставихме влагоуловители и специални материали, които да абсорбират влагата, но за съжаление, това ни забави“

– заяви инж. Райчев.

Координаторът на проекта яна кръстева обясни, че след приключване на ремонтите ще бъде изготвен доклад от строителния надзор. Той трябва да бъде внесен в регионалната дирекция „национален строителен контрол“, която да го изпрати до дирекцията за национален строителен контрол – софия. От там ще бъде назначена и приемателна комисия. Тя има законов срок от 1 месец да разгледа документацията и да приеме обекта. Очаква се цялата процедура да продължи в рамките на около два месеца.

Директорът на училището димитър алексиев изрази удовлетворение от извършения ремонт и заяви, че се провеждат срещи с родителите, с цел информиране, че учебните дейности тази година ще започнат в сградата на iii оу „п.р. славейков“, докато минат законовите процедури и стане възможно влизането в обновената сграда.

Освен мащабния ремонт, с модерни и качествени материали, на училището, класните му стаи вече ще разполагат с проектори, интерактивни дъски и лаптопи. Изградена е и подвижна сцена. Ще се достави специално оборудване, за да отговори училището на нуждите на учениците за модерни и интерактивни методи на обучение.

Първо ОУ „Христо Ботев“ няма да отвори врати за първия учебен ден
3 (60%) 2 vote[s]

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.