Книгите в Търговще тръгват на поход от утре 19 април

Серия прояви очакват Търговище по време на „Походът на книгите“. Инициативата се организира за пети пореден път от Регионална библиотека „Петър Стъпов“, а началото е 19 април. Проявите започват вторник от 15 часа с детския празник, на който гости на библиотеката ще бъдат детският писател Борислав Ганчев и художникът Николай Арнаудов.

Рекламно съдържание

На 20 април от 13:00 часа ще бъде отбелязано 170 години от дебютния брой на първия национален вестник „Български орел“, който е излизал под редакцията на Иван Богоров. За първи път от печат изданието излиза през 1846 година. Събитието ще бъде отбелязано с четене на притежаването в отдел „Краезнание“ на библиотеката Ески Джумайски вестници.

Същият ден по повод Цветница е предвидена изложба „Цветята в моя живот“ с начални часове 11 и 17 часа. Ден по-късно, на 21 април от 11 часа ще бъде представено издателство „ФЮТ“, като ще бъде организиран и изложба базар. Наслова на събитието е „Поколение, израснало с книжките на издателство „Фют“. От 17 часа на 21 пък е предпремиерата на постановката „Да живеят приказките / за пораснали деца /“ по повод на Световния ден на книгата и авторското право, на следващия ден – театрална работилница „Театърът – сцена на живота“ при II СОУ „Проф. Никола Маринов“.

На 22 април е „Голямото четене“ по повод инициативата „Известните българи четат на деца“. По график ще се състои маратонско четене в различни институции в Търговище – в Областна администрация, Общински съвет, Регионална библиотека „Петър Стъпов“, РДВР, РИО на МОН, ОДК, РИМ Търговище, Дом за младежки дейности и инициативи и Държавен куклен театър – Търговище.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.