Изложба „ Портрети на велики българи ” откриха в Търговище

Изложба „ Портрети на велики българи ”откриха днес в Търговище. Тя е посветена на Националния празник – 3 март и включва 30 портрета на велики българи – царе, поети, революционери, живели от средните векове до днес.

Рекламно съдържание

Картините са на ученици от кръжока по живопис в Първо основно училище „Христо Ботев”, с ръководител Ивелина Белчева. Експозицията е представена в арт галерията на Регионалната библиотека.

Официални гости на откриването бяха областният управител на Търговище Валери Симеонов и секретарят на администрацията Тодорка Танева.

Областна администрация Търговище в бяло и червено

Мили деца, благодаря ви, че ни поканихте на този своеобразен урок по родолюбие! В навечерието на Националния празник, това е едно от най-хубавите неща, които могат да се случат в Търговище.

– каза в приветствието си областният управител Валери Симеонов.

Той покани малките художници да изложат творбите си и в сградата на областната администрация.

Респект към таланта и труда на децата и техните учители! Изложбата е повод за гордост и съм убеден, че държавните ни мъже трябва да видят колко талантливи деца растат в Търговище. Вярвам, че докато ви има вас, ще има го има и нашия град!

– каза още Симеонов.

Сред гостите на събитието бе и утвърденият търговищки художник Румен Райнов.

Великите българи са духовността на нацията ни, нашите стожери и нашата идентичност. Ако децата ни забравят тези неща, значи ние изчезваме като нация. Дълбок поклон и голяма похвала за тази уникална изложба.

– каза той.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.