В процес на прилагане е приетата от Общински съвет – Попово Наредба за организация на движението в урбанизираната територия на гр. Попово по улиците, вело и пешеходните алеи и прилежащите им вътрешно-квартални пространства. Прилагаме Раздел ІІ. Организация на движението в зона А – ЦГЧ / пешеходна зона по бул. „България”/ от гореспоменатата Наредба, в която са определени зоните за кратковременно платено паркиране в определени часове.

Рекламно съдържание

РАЗДЕЛ ІІ. ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО В ЗОНА А – ЦГЧ /ПЕШЕХОДНА ЗОНА ПО бул. БЪЛГАРИЯ/

Чл. 32 Осигурява контролиран почасов достъп на МПС за обслужване на прилежащите търговски, други обекти от социалната и обслужваща сфера, по пешеходна зона на бул. „България” както следва: от 07.00 ч. до – 09.00 ч. и от 18.00 ч. до 20.00 ч.

– Осигурява се постоянен достъп на колите със специален режим на движение.

Чл. 33/1/ Определят се зони за кратковременно платено паркиране в определени часове на денонощието в зона А – ЦГЧ, както следва:
/а/ Начало на пешеходната зона, бул. „България” до пресечката на ул. „Цар Крум”.
/б/ По ул. „Ал. Стамболийски” от пресечката с ул. „Кирил и Методи” до бул. „България”. /в/ По бул. „България”, локалното платно от ул. „Ал. Стамболийски” до ул. „ 29-и юни”. /г/ По ул. „С. Румянцев” от бул. „България” до ул. „ Цар Освободител”.
/2/ Паркирането на пътното транспортно средство се извършва след заплащане на такса.
/3/ Таксата за паркиране е по 1 лев за всеки започнат 1 час.

Чл. 34 Кратковременно паркиране в „зона А” е позволено в работни дни от 8.00 ч. до 18.00 часа.

Чл. 35 Водачът на пътното превозно средство е задължен да се съобразява с предварително заплатения срок за паркиране в „зона А – ЦГЧ”.

Чл. 36 Автомобилите, ползващи специален режим на движение и тези с поставена на предното стъкло карта по образец със знака „ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ”, могат да извършват паркиране в ЦГЧ без заплащане.

Чл. 37 Автомобили с издадени пропуски за обслужване на търговски обекти се освобождават от такса за паркиране в ЦГЧ.

Чл. 38 Измененията в организацията на движение, паркиране и престой на пътните превозни средства в ЦГЧ се уреждат със заповед на кмета на община Попово.

От Общинска администрация информират, че вече са поръчани и се изработват необходимите знаци за обозначаване на платените зони в града, както и съответните билети. Разчертаването на паркоместата ще започне при благоприятно за целта време.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.