Патриотичен клуб „Възраждане“ гр.Търговище стана част от военно-историческата възстановка „139 години от Освобождението на Велики Преслав“.

Воеводите от ПК „Възраждане“ взеха участие в мащабната възстановката на 3 март във Велики Преслав. На 200 участника от над 15 клуба от цялата страна се вкопчиха в люта битка за свободата на Велики Преслав и Търговище.

Рекламно съдържание

Военно историческата възстановка пресъздава действията на Източния отряд на Руската армия край Велики Преслав и Търговище. В събитието са залегнати моментите от освобождението на Ески Стамбил и Ески Джумая.

Със сигурност едно от най-предпочитаните места за отбелязване на Националния празник 3 март беше Велики Преслав. Тази дестинация гарнирана с богата културна програма се превърна във фаворит на пътуващите в Североизточна България.

Площадът се пукаше по шевовете. А свободните паркоместа бяха невъзможни за откриване.

Над 4 000 балона и знамена раздаде частна фирма по случай празника. Това допълнително оцвети програмата за 3 март в Преслав.

Богата палитра от снимки и видео може да откриете във фб страницата на военно-историческата възстановка „139 години от Освобождението на Велики Преслав“ ТУК.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.