В Търговище вече ухае на Коледа!

Ухае на светлини по центъра. Има от онази малка и тиха магия, която се надяваме всяка зима да се случи. Днес ни пожелаха и чудо, направи го д-р Димитров, кмет на Община Търговище.

Рекламно съдържание

Само че… чудото ще се случи, когато узреем.

Имаме всички предпоставки да превърнем декември в месец на Търговище. Културният календар изобилства от прояви. От тази вечер насам Дядо Коледа няма да се загуби в града. Лесно ще открива своите двойници, които по мръкнало ще стоят на стража и ще пазят историята за щастливия старец.

Търговище грее в цвят и мирише на светлини. И ще е Коледа!

Всъщност, ще Ви го кажа в прав текст… празниците ще бъдат такива каквито си ги направим, а има огромна възможност да сбъднем магията. Онази магия, която видях да се отключва тази вечер в огъня на „Дивинитас“. Тяхното огнено шоу… на мен ми хареса. Но аз обичам тази игра. „В-Е-С-Е-Л-А К-О-Л-Е-Д-А“. Огън!

Защо казвам, че имаме възможността да сбъднем Коледа? Защото живеем в малък град, който от години твърдим, че гони своите млади хора. Замисляли ли сте се всъщност какво е Коледа? Пълната ни къща, светнатите лампи в стаите, които отдавна са необитаеми, завърналите се деца, внуци, любими прибрали се от големите градове или чужбина, с които да споделим своята свидна трапеза.

Ако пропилеем редките мигове, когато можем да бъдем щастливи, утре пак ще виждаме само сянката, мъглата и мрака. Какви ще бъдат празниците ни, зависи само от нас….

Защото, за да срещнеш щастието, не винаги всичко се свежда до пари. Нека сме здрави, пари се изкарват! И обичайте… това е едно от онези малки неща, които все по-често приличат на магия, а не на реалност. Обичайте хората, обичайте себе си, обичайте, това което имате. Защото смисълът е в малките неща и малките жестове…

Светната Коледа!

К.Ст.Колев, администратор NRG News

Пиши „ВЕСЕЛА КОЛЕДА“ в Търговище и да си ходим
5 (100%) 3 vote[s]

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.