Търговище се превръща в море за пиратски приключения

Търговище не е Карибите, но това не пречи да се превърне в арена за пиратски приключения. Димитър Иванов ще бъде тук и ще ни въвлече в истории за свободата, такава каквато я разбира един пират – един мъж и едно море.

Рекламно съдържание

Какво му трябва на един истински мъж, освен аромата на барут и опасности, блясък на блъскащи една друга саби и една безкрайна морска шир.

“Разкази от бъчвата”. Моноспектакъл на Димитър Иванов. Режисьор Димитър Стефанов. Сценография: Йордан Иванов, Димитър Димитров, Полина Христова

Очарованието на този весел и умен спектакъл за възрастни е както в чувството за хумор, с което са разказани и изиграни всички приключения и оригиналният поглед към героите и ситуациите, така и във въпросите, които поставя и в интелигентните отговори, които дава.

Едно красиво и храбро пиратско приключение. Разказано от “Джак Спароу” на сцената на Държавен куклен театър Търговище на 25 октомври от 18:30 часа.

Само преди дни от Турция пък се завърнаха ДКТ Търговище. Там в Бурса на куклен фестивал, който нямаше състезателен характер, беше представен спектакълът “Супер д-р Димитров или приказка за мръсните ръце” с автори и режисьори Мая и Митко Димитрови.

Моника Угренова и Димитър Караиванов вдигнаха публиката в Бурса на крака и направиха уникален спомен за присъстващите на фестивала. Времето на традиционния поклон в края на представлението се удължи многократко заради нестихващите аплаузи.

Пред NRG News Моника Угренова сподели впечатленията си от фестивала, който е международен. В него участие са взели театрални състави от Русия, Италия и други страни, сред които и африкански.

Силно впечатление в българската трупа са оставили залите и сградите на турските театри.

Невероятни по визия и функционалност съоръжения, които са белег за големите инвестиции на турското правителство в културата. Изключително интелигентна и възпитана публика отличи Угренова.

Сред организаторите и координаторите на фестивала не е имало актьори, а специално наети професионалисти и доброволци. За всеки спектакъл е имало организиран транспорт заради големите мащаби на Бурса и провежданото на фестивала в различни театри в града.

Българският спектакъл е единственият, който е изигран на своя език. Страхотната игра и красивия декор и кукли носят на актьорите и авторите на спектакъла висок интерес не само от публиката, но и от останалите участници.

Единственото разочарование на Моника от престоя в Турция е, че местните театри не са демонстрирали емблематичния за страната им “театър на сенките”.

Фестивалът в Бурса се съсоя в края на септември и продлъжи близо седмица. Следващото приключение пред Моника и съставът на ДКТ Търговище е “Фестивал на младите” организиран от Драматичен театър Ловеч. Там търговищкият театър ще се включи със спектакъла “Малката баба Яга”, който се радва на засилен интерес.

Пирати нападат Търговище в края на октомври
4.7 (93.33%) 6 votes

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.