Водачът на листата Дракалиев: „Ако българският народ излезе да гласува на 100%, ДПС ще бъде на границата да прескочи 4%-вата бариера“

Коалиция „Обединени патриоти“ (НФСБ, АТАКА и ВМРО) се срещна със свои симпатизанти в Търговище. На събитието присъстваха и четиримата кандидат-депутати от политическата формация, които ще се борят за мандатите на 28 МИР Търговище.

Рекламно съдържание

Водачът на листата Георги Дракалиев вдъхна увереност и надежда на своите симпатизанти, уверявайки ги, че високата избирателна активност на 26 март ще бъде в полза на България. 

Той оцени постигнатото в последното Народно събрание. Въпреки своето малцинство Дракалиев отбеляза наложените политики и мерки от крайна необходимост, които са основен принос на патриотите. Даде примери с отбраната и охраната на границата на българската държава, закона за забрана на бурките и законопроекта за забрана на радикалния ислям, въвеждането на задължително гласуване в избирателния кодекс.

Най-силно Георги Дракалиев акцентира върху последното постижение на патриотите в парламента – „Ако българският народ излезе да гласува на 100%, ДПС ще бъде на границата да прескочи 4%-вата бариера“.

„Разликата между нас и останалите политически партии е, че ние не само обещаваме, но имаме и намерението да го изпълним, защото мислим за България, не сме мислили за постове, обществени поръчки и кадруване“

Дракалиев говори и за децентрализация. Той смята, че това е единственият начин региони като Търговище да тръгнат напред. Бургазлията даде пример, че много повече инвестиции влизат в Южна България, отколкото в Северна. Той смята, че не само инвестициите, но и институциите трябва да бъдат децентрализирани и да има такива в градове като Търговище, Русе, Велико Търново, Варна, Бургас и др.

Вдигането на пенсиите не е политически лозунг, а крайна необходимост, смята Дракалиев. Този ход ще задвижи икономиката, тъй като пенсионерът ще ги изхарчи на българския пазар. Той наблегна, че трябва да се създаде и програма за стимулиране на млади семейства и раждаемостта.

„Няма смисъл да се подкрепят партиите, които не си изпълниха обещанията. Те ще доведат България до циганизация“ – смята водачът на листата на „Обединени патриоти“ в Търговище.

„Циганинът не е лош, защото е циганин, а защото не си плаща данъците“ – описа ситуацията около платения вот и последиците от него Дракалиев.

„Разчитаме, че ще бъдем не само трета политическа сила, както се говори, а дори втора или първа, за да можем да налагаме нашите виждания и идеи, за да не може следващото управление на България да се провежда без нашата подкрепа и условията, които ще поставим да бъдат изпълнени“ – мотивира своите потенциални избиратели водачът на листата в Търговище.

„По този начин етническата партия няма да бъде балансьор, а ще бъде натикана в ъгъла“

Номер 2 в листата Христо Радев смята, че патриотите за първи път имат сериозна възможност да повлияят на политиката в България. Той смята, че посоката, която задават, е правилната.

„Всички други се движат в друга посока, а ние се обединихме. Постигнахме го в името на благоденствието на България“ – аргументира коалицията Радев.

12 години Сашо Йорданов е вече в политиката и АТАКА. Той вярва, че е доказал патриотичния си дух и в частния си бизнес, като припомни 4-стотинковите билетчета по линията, която обслужва.

„Само от себе си съм давал. Един ден моите деца и внуци, виждайки накъде отива страната да кажат „абе дядо, абе тате, ти какво направи?“. Мъчих се, борих се, исках да спра нещата, да тръгнат на добро“

Той смята, че усилията му през последните години и вече заедно с обединението ще бъдат силен аргумент, в който хората да повярват и това ще доведе до възход.

„Обединението на патриотите ще донесе за благото на всички нас“

– уверено заяви Сашо Йорданов.

За „Обединени патриоти“ приоритет е социалната политика. Това разкри номер 4 в листата на коалицията за 28 МИР Търговище Антоанета Стоянова.

Сред новите предложения на политическата формация е въвеждането на социална-здравна карта.

„Пари за социална политика има, но те се източват и няма контрол“ – категорична е Стоянова. Тя настоява за ревизия на ТЕЛК-овете, като даде пример за цели махали и села болни от една и съща болест.

Повод за срещата със симпатизанти в Търговище беше представянето на филма за първият концлагер на балканите „Трикери“. Той е част от поредициата филма, чийто автор е Георги Дракалиев. Целият филм може да изгледате тук:

Следващата голяма среща на патриотите в Търговище ще бъде в неделя от 15:30 часа в хотел „Терра Европа“. Очаква се на нея да присъства лидерът на ВМРО – Красимир Каракачанов.

Визитки на кандидатите за народни представители от коалиция „Обединени патриоти“ в 28 МИР Търговище

Георги Дракалиев – водач на листата на коалиция „Обединени патриоти“ в 28 МИР Търговище

георги дракалиев водач на листа на обединени патриоти 28 мир търговище

 • Биография: Роден в Бургас. Женен с две деца.
 • Образование: Магистър „Стопанско управление и маркетинг“, магистър „Администрация и управление на човешки ресурси“. Защитава докторантура във ВТУ „Най-нова история на България“.
 • Политическа кариера: Общински съветник трети мандат в Бургас. Член на комисии в Община Бургас, член на централното ръководство на ПП „ВМРО“, Председател на „ВМРО“ в Област Бургас.
 • Обществена дейност: Председател на р.сдружение „Родолюбец“ в сферата на запазване традициите и обичаите на българския народ.

Христо Радев – номер 2 в листата на коалиция „Обединени патриоти“ за 28 МИР Търговище

христо радев кандидат депутат 28 мир търговище

 • Биография: Роден в Търговище, баща на двама сина
 • Образование – Средно-специално с отличен
 • Политическа кариера: член на НФСБ от 2013, Областен координатор на НФСБ в Област Търговище от 2017
 • Частна дейност: работи в частния сектор от 1990 година

Сашо Йорданов – номер 3 в листата на коалиция „Обединени патриоти“ в 28 МИР Търговище

сашо йорданов водач на атака в търговище номер 3 листа обединени патриоти търговище

 • Биография: семеен, две дъщери, трима внука, две внучки
 • Професионална дейност: 30 години в частния сектор, собственик на фирма за превоз на пътници
 • Политическа кариера: 12 години част от ПП „АТАКА“ в Търговище, лидер на АТАКА в Търговище към този момент

Антоанета Стоянова – номер 4 в листата на коалиция „Обединени патриоти“ в 28 МИР Търговище

 • Биография:омъжена, майка на 4 деца
 • Професионална дейност: икономист-счетоводител
 • Политическа кариера: Председател на женската организация на ВМРО в Търговище

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.