Отлично представяне на гимнастиците от СКСГА „Светкавица” в град Благоевград

XV-тото издание на международния турнир по спортна гимнастика в памет на треньора Любчо Солачки, носещ неговото име се проведе на 24 и 25.11.2018 година в град Благоевград. Над 200 състезатели от спортни клубове от Гърция, Македония, Сърбия и България взеха участие в тази проява.

Рекламно съдържание

СК „Светкавица” бяха представени в три категории. В най-многобройната II-ра (2008-2009 година момчетата) за СК „Светкавица” играха Александър Христов, Александър Христомиров, Огнян Николаев, Толга Абдурахманов и Илкай Шевкетов.

Те завоюваха безапелационна победа в отборната надпревара, с което доказаха, че за 2018 година са най-добрия отбор в момчета младша възраст, тъй като във всички състезания не отстъпиха титлата на конкурентите си. Информираха от клуба.

В индивидуалната надпревара не всички взеха медали.

Според правилата само двама от клуб имат право да бъдат в шампионат на уреди, въпреки че в осмиците на някои уреди влизат по четирима състезатели от СК „Светкавица”.

Толга Абдурахманов е с бронзов медал в многобоя и на успоредка, златен медал на кон с гривни, сребърен медал на халки, IV на висилка и V място на земна гимнастика.
Илкай Шевкетов е V –ти в многобоя, златен медал на кон с гривни и VI място на прескок.

Александър Христов е на VI място в многобоя, златен медалист на земна гимнастика, бронзов медал на висилка, VI място на успоредка и VII място на прескок.

В III-та категория Валентин Витанов също се представи много добре.

Завоюва 4-ри шампионата на отделните уреди и отбеляза две VI –ти места на земна гимнастика и на прескок, VII-мо място на успоредка и VIII-мо място на висилка.

Младен Младенов е участникът ни в последната IV категория. Той зае VI място в многобоя и завоюва три шампионата.Изигра чудесна земна гимнастика, но на шампионата един фал го отведе на VI място, записа и две VII –ми места на халки и висилка.

„Въпреки малкото време за тренировки, един лагер във Варна, момчетата успяха да се съберат и да покажат в най-добра светлина това което могат“

– коментираха представянето на своите възпитаници от клуба. Съдия в състезанието беше Кирил Кирилов, треньори Дмитрий Николов и Румяна Чукарска, а водач Председателя на клуба Румяна Станчева.

Международният турнир в град Нови сад, Сърбия от 07-09.12.2018 година е следващото предизвикателство за четирима от търговищкия клуб.

5.0
01

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.