В РУ-Попово са задържани извършители на кражби от два кафе-автомата в гр. Попово

В хода на разследването е установено, че двамата непълнолетни са извършили и кражби на компютърни конфигурации от две училища в града.
Своевременно след получаване в ранните часове на 30.11.2017 г.в РУ-Попово на сигнали за два разбити кафе-автомата в гр. Попово са предприети действия по разследването – на място са извършени огледи и са образувани две досъдебни производства по чл. 195, ал. 4 от Наказателния кодекс.

Рекламно съдържание

В резултат на професионално осъществените бързи оперативни действия от страна на служители на управлението за броени часове са установени извършителите на деянието – две непълнолетни момчета на 15 и 16 години, ученици в две поповски училища. В нощта на 29 срещу 30.11.2017 г. те по идентичен начин чрез използване на техническо средство са повредили заключващите механизми на вратите на двете кафе машини, и са извършили кражби на монетните механизми с намираща се в тях сума от общо 87 лв. на монети.

По време на разследването в рамките на образуваните под ръководството на Районна прокуратура-Попово досъдебни производства криминалистите на РУ-Попово са установили съпричастността на двамата непълнолетни към още две кражби, извършени през м. ноември в гр. Попово. Двамата младежи са проникнали през един от уикендите чрез счупване на прозорец в сградите на основно училище и на професионална гимназия в гр. Попово, и са извършили кражби на три лаптопа, четири компютъра и три монитора за компютри.

По време на проведените процесуално-следствени действия компютърните конфигурации са намерени в домовете на извършителите. Двамата са направили пълни самопризнания за извършените от тях деяния. По тези два случая са образувани досъдебни производства по чл. 195, ал. 3 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Попово

Извършителите са задържани са за срок до 24 ч в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.