Традиционно Търговище отбелязва 24 май – Деня на Българската писменост и култура с празнично шествие и абитуриентско дефиле на червения килим

Традиционното празнично шествие и дефиле на абитуриентите ще се проведат в Търговище на 24 май, Ден на българската просвета, култура и писменост. Началото на програмата ще бъде поставено в 10.30 ч. с шествие от I ОУ „Христо Ботев” до площад „Независимост”. В него ще се включат представители на училищата, образователните и културни институции в общината.

Рекламно съдържание

В 18.30 часа започва дефилето на зрелостниците, което ще се състои за трета поредна година. По червената пътека пред сградата на Община Търговище ще преминат абитуриенти от 8 училища в града.

Шествието и дефилето ще протекат по предварително съгласуван с полицията и училищните ръководства график. Директорите следва да запознаят класните ръководители и учениците с него, за да преминат проявите при добра организация.

На 23 май пък ще се състои церемонията за връчване на годишните награди на Община Търговище за образование, наука, изкуство и култура. Ще бъдат наградени общо 20 дейци на просветата и културата, ученици, представители на образователни и културни институции.

Отличените са избрани след разглеждане на всички постъпили кандидатури от две комисии, съставени от общински съветници и експерти от общинската администрацията.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.