Кметът д-р Дарин Димитров кани всички жители и гости на общината заедно да отбележим Деня на Търговище – 14 май и откриването на 241 традиционен пролетен панаир.

Празничната програма започва в 9.30 часа в понеделник с ритуал за издигане знамената на площад „Свобода“, след което ще бъдат наградени победителите от конкурса за фоторазказ на Общината „Търговище днЕС“. От 10.00 часа ще се състои тържественото заседание на Общински съвет Търговище, където ще бъдат връчени отличията за почетни граждани на проф. Николай Овчаров и журналиста Радослав Черкезов.

Рекламно съдържание

Официалното откриване на панаира ще бъде в 11.30 часа пред Художествена галерия „Никола Маринов“. В 11.00 часа е предвидено да тръгне дефиле на мажоретния състав към Центъра за младежки дейности и инициативи с Духовия оркестър. Маршрутът е от площад „Свобода“ до панаирните зали. В 12.00 часа ансамбъл „Мизия“ ще изнесе концерт на естрадата в парка „Борово око“.

В следобедните часове програмата продължава с фестивала „С дъх на хляб и мед“. Откриването е в 14.00 часа. Предвидени са демонстрации и дегустации на различни видове хлебни изделия, сладкиши и мед. Очакват се 47 участници от читалищата, пенсионерските клубове и производител от Търговище. От пчеларския браншови съюз участие са заявили 15 пчелари. Фестивалът тази година ще бъде тридневен.

Детските работилници в „Алеята на занаятите” ще започнат в 16.00 часа. Ще има демонстрации на приложни техники – рисунки на стъкло, глина, коприна. Участниците са от клуб „Батик“, Центъра за приложни изкуства от ОДК и други.

Вечерният концерт е с начален час 19.00 ч. и е с участието на Валя Балканска, Петър Янев, гайдарска група „Орфикус“ и дует „Ритон“.

Пълната програма със събитията и проявите за празника на града и панаирната седмица е публикувана в сайта NRG News.

Отбелязваме Деня на Търговище и 241 традиционен пролетен панаир
5 (100%) 1 vote

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.