Четири клуба от региона се включиха в пресявките

[dropcap size=small]О[/dropcap]тборът на Омуртаг за момичета до 14 години спечели първия турнир от квалификациите на регион Добруджа за влизане в Скаут лигата по волейбол на България.

Рекламно съдържание

Припомняме, че Скаут лигата е пилотен проект на БФВ за развитието на девическия волейбол у нас, който включва момичета родени 2002/2003 година. Инициативата стартира с пет отбора от София и Марица (Пловдив), като обаче предизвика голям интерес сред клубовете извън столицата. Започнаха квалификации в различните региони, с цел разширяване на Скаут лигата в началото на 2016

В квалификациите на регион Добруджа участват четири отбора – Дунав (Русе), Лудогорец (Разград), Омуртаг (Омуртаг) и Варна Волей (Варна), като се организират четири турнира и всеки един клуб е домакин по веднъж.

Първият квалификационен турнир се проведе в Разград, като се получиха много оспорвани мачове.

Резултати:

Лудогорец – Дунав 2:1

Омуртаг – Варна Волей – 2:1

Омуртаг – Дунав 2:1

Варна Волей – Лудогорец 21

Дунав – Варна Волей 2:0

Омуртаг – Варна Волей 2:0

Класиране в квалификациите след първия турнир

1. Омуртаг

2. Дунав

3. Лудогорец

4. Варна Волей

Следващият турнир от регион Добруджа ще бъде в Омуртаг. Първи квалификационни турнири се проведоха и в регион Странджа, като участващите 10 отбора са разделени в две групи по пет тима.

Третият турнир от основната Скаут лига ще се проведе на 28 и 29 ноември (събота и неделя) в столичната зала Христо Ботев. В лигата участват отборите на столичните клубове Левски, ЦСКА, Славия, Звезди 94, Локомотив 1929 и Марица (Пловдив).

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.